Norberg Wood Design

DESIGN, PRODUKTION & VARUMÄRKNING

DESIGN

En bra design är nyckeln till ett lyckat resultat och en nöjd kund. När vi designar nya och kundanpassade produkter strävar vi alltid efter att uppfylla tre kriterier:

Funktion


Funktionen av produkten är primär i designprocessen och designen anpassas till där produkten är tänkt att användas.

Kvalitet


God kvalitet är kostnadseffektiv, produkten skall hålla länge och åldras med patina med så litet underhåll som möjligt.

Miljö


Produkten skall vara så miljövänlig som möjligt där återväxt, transport och ytbehandlingar prioriteras.

PRODUKTION

All produktion görs i egen verkstad för hand där virket förädlas från grovsågad stock till ämne just anpassat till din produkt vilket möjliggör små produktioner och enstaka exemplar. Snickarverkstan är liten men utrustad med idén att klara de flesta momenten men samtidigt hålla overheadkostnader till ett minimum.

Virkesleverantörer


Vi väljer vårt virke omsorgsfullt från leverantörer som värnar om återväxt och miljö.

Virkesval


Vi arbetar främst i hårda lövträslag där virkets egenheter är en del i designprocessen. Vanligaste lövträslagen som vi arbetar i är Björk, Ek, Bok och Körsbär

Behandling


Vi använder alltid livsmedelsäkra lim, oljor och vaxer till våra träprodukter som är tänkta att användas till livsmedel.

VARUMÄRKNING

Varumärkning är en naturlig del i vår designprocess för produkter till såväl företag som till privatpersoner. Namn, logga, slogan eller mönster blir en del av slutprodukten genom form och utseende.

Lasergravering


Vi använder ofta lasergravering till att skapa loggor text och mönster på alla former av träprodukter. Främst lämpar sig lasergravering till livsmedelsprodukter då processen inte innehåller några tillsatser samt att resultatet är tålig.

Inlägg


Vi tillämpar inlägg av trä med kontrast. Inlägg lämpar sig väl till produkter som man vill ha en jämn yta på och som inte utsätts för hårt slitage. Inläggen limmas fast och ytslipas.

Fräsning


Vi tillämpar fräsning av text och mönster där små detaljer inte är så avgörande. Fräsning lämpar sig väl till livsmedelsprodukter då processen inte innehåller några tillsatser samt att resultatet är tåligt.

VÅR PROCESS

01.


Förfrågan


Vi börjar med en förfrågan från er med lite information om ert projekt. Försök att beskriva i korta drag vad ni är ute efter, vilken omfattning, funktion, varumärkning samt träslag som ni är intresserade av.


02.


Underlag


Vi återkommer till er där vi diskuterar design, material, ytbehandling och leverans möjligheter.


03.


Offert


Baserat på underlaget skapar vi en offert med omfattning, leverans och pris för ert godkännande.


04.


Leverans


Vi kontrollerar att ni är nöjda med leveransen och utförandet, vi spar även former, och materialprov om ni skulle vilja beställa fler varor i framtiden.


KONTAKTA OSS MED EN FÖRFRÅGAN